V MISTRZOSTWA POLSKI W POTRAWACH I KAWIORZE Z JESIOTRA
09.03.2019r.
Już po raz piąty Hotel Atut**** będzie gospodarzem i współorganizatorem mistrzostw, w trakcie których będzie można podziwiać całodniowe zmagania wyselekcjonowanych drużyn przygotowujących królewskie potrawy z jesiotrem w roli głównej.
Zespoły będą oceniane przez zacne grono jurorów.
W tym roku na czele zespołu jurorskiego stanie m.in. Ewa Wachowicz,Jerzy Pasikowski, Kurt Scheller oraz Adam Dmyterko.
Smaku mistrzostwom dodadzą wykwintne potrawy do degustacji, całość zwieńczy uroczysta Gala, po której nastąpi wieczorna część programu w eleganckim stylu.
Ubiegłoroczne sukcesy Mistrzostw pokazały, że jesiotr jest nie tylko królewską rybą, która zachwyca wyglądem, smakiem i swoją ciekawą historią, ale również dowodzi, że tego rodzaju wydarzenia są wspaniałym pretekstem do spotkań, rozmów i dobrej zabawy w doborowym towarzystwie zwykle bardzo zajętych ludzi.
Konkurs już po raz drugi został nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2019.
Czym w nadchodzącej edycji zaskoczą nas kucharze i ich zespoły?
Formularz zgłoszeniowy oraz regulamin konkursu dostępny na www.jesiotrikawior.pl
Relacja z 2018 roku:
https://www.youtube.com/watch?v=TUH8WBb9gnw