Najlepsi kucharze z całego kraju już po raz szósty wezmą udział w Mistrzostwach Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra. Swoje umiejętności zaprezentują w sobotę, 13 marca 2021 r. w Hotelu Atut****, przygotowując potrawy z dumą regionu – jesiotrem w roli głównej.
Kulinarnym zmaganiom będzie oceniać jury w składzie: Adam Dmyterko, Zenon Hołubowski, Krzysztof Szulborski, Krzysztof Gradzewicz, Norbert Dorobisz oraz Ireneusz Koniuszek. Gościem specjalnym oraz przewodniczącą jury VIP została natomiast Pani Ewa Wachowicz. Organizatorem mistrzostw jest firma Kaiser Caviar, która dostarcza jesiotra i kawior do konkursu.
Drużyny zakwalifikowane do konkursu powinny, poza jak najlepszym smakiem swoich potraw, zadbać o to, aby dania prezentowały się perfekcyjnie. Atutem bez wątpienia będą także elementy widowiskowe podczas gotowania. Każda dwuosobowa ekipa będzie musiała wykonać potrawę w formie dania głównego oraz przystawki dla siedmiu osób.
Impreza rozwija się od 2015 roku i ma charakter cykliczny.
Więcej na www.jesiotrikawior.pl